Gode Vibber Forumet

Åpent forum => Jenteforumet => Topic started by: sitronsaft on July 22, 2012, 17:45:38 PM

Title: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: sitronsaft on July 22, 2012, 17:45:38 PM
Har mang en gang sett "When Harry Met Sally" og andre sippefilmer om uvennskap-vennskap-denenelikerdenandremendenandrelikerikkedenene-vips-kjærlighet.

Men dere; kan gutter og jenter, kvinner og menn være bare venner?

Gutter oppfordres også til å svare. Gjelder både heterofile, homofile og bifile gutter og jenter.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Mr.Brightside on July 22, 2012, 17:51:10 PM
Dette går helt fint for min del. Har per i dag 4-5 gode jentevenner. Så lenge intensjonen til begge er veldig tydelig ovenfor den andre, så dreper du det meste av seksuell spenning.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: sitronsaft on July 22, 2012, 17:54:09 PM
Men hva hvis ikke intensjonen er klar?

Har hatt guttevenner som har hatt dame og vært single. Jeg merker selv at jeg snakker mer uanstrengt med gutter som har dame, fordi jeg da føler at intensjonen er klar: jeg er ikke interessert på den måten.

Jeg har ikke "definert" mitt vennskap til gutter, og tror det ville blitt kleint dersom vi ville gjort det.
(Nå er det snakk om litt mer perifere eller halvgode venner, ikke din aller beste venn)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Mr.Brightside on July 22, 2012, 19:21:53 PM
Når det er en jentetiss og en guttetiss inne i bildet vil det alltid være spenning der. Om så bare litt. Hvis en er homo eller i et forhold blir mye av spenninga tatt bort - fordi det ikke kommer til å skje noe. 

Så jeg tenker at om det ikke er noe spenning - vil begge være trygge på at her kommer det ikke til å skje noe. Så drep seksuell spenning, og behold alt det andre? :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Lahoya on July 22, 2012, 19:53:00 PM
Enig. Guttetiss og jentetiss er alltid et snev med spenning ja.  Jeg har også noen veninner men velger å fjerne de veninner som har vist litt for mye seksuell spenning, av hensyn til dama jeg er i starten av forhold til. 

Intensjonen med vennskapet bør ligge til bunn mener nå jeg. Kommer det keivt ut får man bare finne nye. Gjerne ta å minne på hva slags vennskap man har.

Bare en ting. Gutter kan veldig lett ha et underliggende intensjon med jenta de er "venn" med. Gutter som kanskje ikke får seg så mye damer kan kanskje begynne å små "hitte" på dama.  Jeg respekterer når dama sier hu helst ikke vil at jeg skal ha hun eller henne som veninne. Samme som jeg ikke ønsker at dama henger for mye med overkåte usikre gutte venner. Slitsomt bare. But thats me :D
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: tore on July 22, 2012, 20:15:05 PM
Kjedelig å måtte definere vennskapet med en jente da!

Kule menn er da ikke redd for litt spenning. Ikke kule jenter heller.

I GV-bloggen skriver de at kjæresten ofte setter pris på at typen flørter med andre jenter. Overflodsmentalitet kalles det. Jenter vil gjerne ha en fyr som er populær blandt andre jenter også.

Videre skriver de at det er positivt om jenta ikke riktig vet hva intensjonen din er. Dette skaper spenning. Er hun lite attraktiv kan man jo si at intensjonen er å bare være venner forsåvidt.

-

Quote from: Mr.Brightside on July 22, 2012, 19:21:53 PM
jentetiss

Jeg vet ikke hvordan jenter du treffer, men de jentene jeg henger med har i hvert fall ikke tiss!  :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Lahoya on July 22, 2012, 20:22:48 PM
Kjedelig måte å lese en ræva definisjon på hva kjedelig er.

Jeg driter vel i om du henger deg opp i en enkelt setning om jentetiss og guttetiss Tore :D    Svar fra egen erfaring og ikke bare referer rent fra GV :D

Mr.Brightside tar fram et veldig bra poeng det med klarhet i intensjon.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: tore on July 22, 2012, 20:43:41 PM
Quote from: Lahoya on July 22, 2012, 20:22:48 PM

Jeg driter vel i om du henger deg opp i en enkelt setning om jentetiss og guttetiss Tore :D Svar fra egen erfaring og ikke bare referer rent fra GV :D

Haha, du skal selfølgelig få si hva du vil, men mindre sexy ord skal man lete lenge etter :)

Er enig i at det ble mye referering fra GV denne gangen, men det kan jo være greit å inkludere noe fra GV-bloggen på enkelte temaer. De vet jo ganske mye om dette. Det er jo ikke sikkert alle har lest alt som står på bloggen. Det begynner jo å bli en god del artikler der nå.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: sitronsaft on July 22, 2012, 20:58:43 PM
Jeg har lest uhorvelig mange artikler på GV de siste dagene, som en relativt ny leser Mye nytt, noe jeg har hørt før og mye som bekrefter ting jeg har tenkt.
Men har ikke funnet noe entydig svar på denne problemstillingen..

At man blir venner med noen kan være så tilfeldig, mener jeg. Man møtes fordi man går i samme klasse, henger i samme vennegjeng, er venn av en annen venn, jobber sammen, også videre. I alle mine mer eller mindre solide vennskap med gutter som har blitt etablert på nevnte måter, har det aldri vært snakk om at vi skal "definere" hvordan vårt vennskap skal være. Er vi venner, så er vi venner. Vi har ikke trengt å avtale at vi ikke skal tafse på hverandre i fylla (muligens dette er fordi jeg er under gjennomsnittet attraktiv - men allikevel). Men som dere nevner om jentetiss og guttetiss - at det faktisk er to hetero mennesker av ulikt kjønn som er venner, vil naturlig skape spenning bare fordi de er av ulikt kjønn.

Det jeg har hørt som argument i slike diskusjoner som denne, er at gutten aldri ville ha vært venn med ei jente uten at han finner henne attraktiv. Fordi han ikke vil bli sett med (eller omgås med) ei jente som han selv finner uattraktiv. Dermed vil det alltid være et håp hos gutten at det vil bli noe mer. De kan fortsatt være venner selv om hun avviser ham, får seg type o.l., men grunnlaget for vennskapet vil uansett være dette.
..som gjerne er en tynn forklaring, men en forklaring none the less.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Mr.Brightside on July 23, 2012, 00:09:23 AM
Tore: Jeg har ingen seksuell spenning til mine guttekompiser, og heller ikke til mine jentekompisser. Dette blir da nære venner. Ingen nære venner reagerer på at du flørter med alle andre jenter. Kanskje de ser på deg som en enda kulere fyr - men fortsatt ingen seksuell spenning mellom dere. Selvfølgelig kan en flørte/erte/tease hverandre. Akkurat som du gjør med kompisgjengen. Men da uten seksuell spenning. Det er ivertfall sånn jeg gjør det :) Dama(/typen) blir jo unntaket hvor du har en jentevenn du HAR seksuell spenning med. Men hun er alene om den "rettigheten".

Også har jeg fortsatt til gode å definere et vennskap med noen som helst. En skjønner jo stort sett hvor det bærer hen utifra oppførsel til begge parter...?

Jentetiss er perfekt ord for å beskrive noe dine jentevenner har. Også må du ikke være så dømmende - tenk om noen på forumet liker jentetiss :) ;)


Lemonjuice: Det finnes mange gutter - og da spesielt de som møter 1 jente i året - som har jentevenner dem har lyst til å bli sammen med. Hvordan en ordner noe slikt har jeg ikke peil på. Det eneste jeg vet er at jeg ikke har lyst på mine nære jentevenner.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: tore on July 23, 2012, 00:27:58 AM
Quote from: Mr.Brightside on July 23, 2012, 00:09:23 AM

Dama(/typen) blir jo unntaket hvor du har en jentevenn du HAR seksuell spenning med. Men hun er alene om den "rettigheten".

Så når du har kjæreste, er kjæresten den eneste du flørter og har seksuell spenning med?
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Mr.Brightside on July 23, 2012, 01:09:37 AM
Nei, der har du misforstått litt tror jeg :) Jeg flørter selvsagt med andre jenter, men ikke med mine nære jentevenner.

Det jeg prøvde å si var at jeg anser dama mi som en veldig nær jentevenn, som jeg også har sex med.  Hun skiller seg derfor fra de andre jentevennene mine på nettopp det punktet; at jeg har sex med henne. Egentlig ganske dårlig formulert av meg, og skaper sikkert mer forvirring enn forklaring. Så første avsnitt over her forklarer sikkert bedre hva jeg mener :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Toshi on July 23, 2012, 01:28:39 AM
Nei. Enten havner jeg til sengs, weirder ut, eller blir lei venninnene mine.

At vi er seksuelle vesen før vi er sosiale vesen er nok ikke like intuitivt for de av oss som ikke er seksuelle aggressorer. Har gitt opp å tro at jeg er flink til å skjule dette.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Stemning on July 23, 2012, 02:50:21 AM
Jeg har ikke så mange jentevenner. Det har noe med at de fleste av dem som ikke er gamle venner fra barndommen/skolen/jobben eller lignende, har jeg i en slags "gråsone" hvor vi flørter litt selv om vi er venner... De pene ihvertfall. De jentevennene jeg har som jeg ikke vil ha sex med er lettere å være "bare" venn med. Disse "gråsonejentene" forsvinner hver gang jeg får dame, og kommer tilbake etterpå igjen. Først da begynner vi å henge og finne på ting på ny. Kan liksom ikke ha noe gråsone når man har dame.

Nå er jeg singel siden tidlig i fjor høst, og har funnet en del nye jentevenner, en del av dem er i denne gråsonen som jeg kaller den.

Til sist, jeg har lyst å ha sex med min beste jentevenn. Vi flørter ikke mye, men bittelitt. Hun sover her fra tid til annen, men vi gjør aldri noe spesielt seksuelt for vi er venner. Jeg setter pris på vennskapet, men hadde hun villet hadde jeg ikke behøvd å bli bedt to ganger. Tror egentlig hun vil litt, men jeg prøver heller ikke. Den lysten ødelegger ikke noe av vennskapet, sex hadde heller ikke ødelagt noe for min del. :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: sitronsaft on July 23, 2012, 11:20:56 AM
Stemning: Det siste der du sier, er akkurat det jeg mener. Du vil ha sex med din beste jentevenn. Dersom hun ville, hadde det ikke gjort noe for DEG og det hadde ikke ødelagt vennskapet deres fra DIN side. Men dersom dere aldri har sex, vil du fremdeles være venner med henne.
Men vil ikke en del av deres vennskap allerede være farget at du vil ha sex med henne? Selv om det aldri skjer?

Og mener du at dersom dere skulle hatt sex en gang, og aldri igjen - at det ikke hadde forandret noe? Tror du det gjelder fra din side, eller fra begges side?

Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: QueenB on July 23, 2012, 13:30:22 PM
jeg har ingen guttevenner- som jeg ikke har 1. vært sammen med. 2. rota med, 3. hatt sex med. Ogvi er ikke så nære venner heller, foretrekker venninnene mine. Eller forresten, jo! har en guttevenn som jeg jobbet md før, og vi holder kontakten. men ikke bestis med han heller.

tror det er veldig vanlig at gutter vil ha sex med venninnene sine. sånn er det å ha penis. Men man kan fint la være å ha sex, og bare være venner, tror jeg :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Stemning on July 23, 2012, 15:09:12 PM
Quote from: sitronsaft on July 23, 2012, 11:20:56 AM
Stemning: Det siste der du sier, er akkurat det jeg mener. Du vil ha sex med din beste jentevenn. Dersom hun ville, hadde det ikke gjort noe for DEG og det hadde ikke ødelagt vennskapet deres fra DIN side. Men dersom dere aldri har sex, vil du fremdeles være venner med henne.
Men vil ikke en del av deres vennskap allerede være farget at du vil ha sex med henne? Selv om det aldri skjer?

Og mener du at dersom dere skulle hatt sex en gang, og aldri igjen - at det ikke hadde forandret noe? Tror du det gjelder fra din side, eller fra begges side?

Vi har hatt før. Nærmere bestemt vært sammen i om lag 4 år. Det har nok noe med det å gjøre. Jeg gjorde det slutt dog.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: tore on July 23, 2012, 17:14:46 PM
Quote from: Mr.Brightside on July 23, 2012, 01:09:37 AM
Nei, der har du misforstått litt tror jeg :) Jeg flørter selvsagt med andre jenter, men ikke med mine nære jentevenner.

Det jeg prøvde å si var at jeg anser dama mi som en veldig nær jentevenn, som jeg også har sex med.  Hun skiller seg derfor fra de andre jentevennene mine på nettopp det punktet; at jeg har sex med henne. Egentlig ganske dårlig formulert av meg, og skaper sikkert mer forvirring enn forklaring. Så første avsnitt over her forklarer sikkert bedre hva jeg mener :)

Ah, skjønner :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Stanley on July 24, 2012, 00:58:08 AM
.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Stylish on July 24, 2012, 15:33:58 PM
Quote from: Ananas on July 24, 2012, 01:40:28 AM
Jeg prøvde å definere et vennskap med en gutt jeg var litt usikker på om var keen på meg. Han slutta å prate til meg ;D Det var selvfølgelig ikke gøy for meg, men det er et eksempel på hvordan det kan gå galt.

Jeg har kompiser som jeg er med når vennegjengen vår samles, men det er ikke gutter jeg henger med alene. Har ofte opplevd at kompiser prøver seg, og har derfor fått litt avsmak på å ha gutter som venner. Det er sånn jeg tenker på guttevenner i dag, men det er noe jeg bevisst jobber med for å endre på.

Jo, også fikk jeg jo noen snille guttevenner i Bergen, fra forumet. :D

Bare vent til Stemning og Tingles tar deg med på Wineyard, Ananas. Først sjenker dem deg full med en flaske vin eller to(?) og så sniker dem seg sakte, men sikkert innpå.  8)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Stemning on July 24, 2012, 20:06:12 PM
Quote from: Stylish on July 24, 2012, 15:33:58 PM
Quote from: Ananas on July 24, 2012, 01:40:28 AM
Jeg prøvde å definere et vennskap med en gutt jeg var litt usikker på om var keen på meg. Han slutta å prate til meg ;D Det var selvfølgelig ikke gøy for meg, men det er et eksempel på hvordan det kan gå galt.

Jeg har kompiser som jeg er med når vennegjengen vår samles, men det er ikke gutter jeg henger med alene. Har ofte opplevd at kompiser prøver seg, og har derfor fått litt avsmak på å ha gutter som venner. Det er sånn jeg tenker på guttevenner i dag, men det er noe jeg bevisst jobber med for å endre på.

Jo, også fikk jeg jo noen snille guttevenner i Bergen, fra forumet. :D

Bare vent til Stemning og Tingles tar deg med på Wineyard, Ananas. Først sjenker dem deg full med en flaske vin eller to(?) og så sniker dem seg sakte, men sikkert innpå.  8)

Spåmannen! ;)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Roman on July 25, 2012, 09:39:03 AM
QuoteTore: Jeg har ingen seksuell spenning til mine guttekompiser, og heller ikke til mine jentekompisser. Dette blir da nære venner. Ingen nære venner reagerer på at du flørter med alle andre jenter. Kanskje de ser på deg som en enda kulere fyr - men fortsatt ingen seksuell spenning mellom dere. Selvfølgelig kan en flørte/erte/tease hverandre. Akkurat som du gjør med kompisgjengen. Men da uten seksuell spenning. Det er ivertfall sånn jeg gjør det :) Dama(/typen) blir jo unntaket hvor du har en jentevenn du HAR seksuell spenning med. Men hun er alene om den "rettigheten".

Det trenger nødvendigvis ikke å være seksuell spenning, for å være spenning i et forhold gutt-jente, gutt-gutt, jente-jente.

Jeg mener at vi mennesker "flørter" mye med hverandre på et daglig basis, og det er jo denne lekne tonen som er flørting?

Om et forhold er nøytralt på spenning, så sorry, det hørtes vanvittig kjedelig ut å henge med denne personen.

Anywho, jeg digger denne videoen om emnet :)


Om en gutt lever i overflod, så tror jeg de vil ha samme holdning til "jentevenner", som jenter har til "guttevenner", som er "just friends".
De fleste jenter lever jo faktisk i konstant overflod, mens guttene som er representert i videoen trolig ikke har denne overfloden. De ønsker derfor mer ut av forholdet, men det blir ikke mer ettersom jentene har satt dem i vennefella.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Roman on July 27, 2012, 09:39:36 AM
Gevinst > Risiko.

GoGoGo! :)

Det blir kun kleint hvis du tenker at det er kleint :)

Det letteste er vel  gjøre noe casual sammen i edru tilstand, som er safe.
Kanke dere ta en film sammen eller no, og så kan du se om han prøver seg på deg?

Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Potet on July 28, 2012, 00:58:21 AM
Jeg kan være kun venn med en jente hvis jeg vet det ikke vil skje noe mellom oss, dvs. enten at jeg ikke er tiltrukket av henne fysisk sett eller at hun har kjæreste. Dersom hun er singel og jeg er fysisk tiltrukket av henne klarer jeg ikke bare å være venn med henne uten å at jeg prøver meg. Hvorfor bare være venn hvis forholdet potensielt kan utvikle seg til å bli så mye mer?
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Lahoya on July 28, 2012, 02:04:21 AM
Potet!  Der er jeg så fuckings enig ass!

Jeg veit med meg selv at hvis jeg møter på jenter som jeg finner fysisk attraktive og vi blir venner, så øker sjansen på at jeg kan risikere å finne på seksuellt morro med dem når "forholdene" ligger til rette. Etter år med sjekking blir ikke akkurat spenningen mellom disse jentene mindre eller.

Så beste for meg da er egentlig å kutte ut slike jente-venner hvis jeg da vil forholde meg til en partner.  Tryggeste måte for meg å ha veninner da, er enten de som har kjæreste, eller de som er støgge.   :o

  Brutal ærlighet
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: sitronsaft on July 29, 2012, 12:52:17 PM
Quote from: Lahoya on July 28, 2012, 02:04:21 AM


Jeg veit med meg selv at hvis jeg møter på jenter som jeg finner fysisk attraktive og vi blir venner, så øker sjansen på at jeg kan risikere å finne på seksuellt morro med dem når "forholdene" ligger til rette. Etter år med sjekking blir ikke akkurat spenningen mellom disse jentene mindre eller.


Ja, det er dette jeg mener. Dersom jenta er tilgjengelig og fysisk attraktiv, vil muligheten for noe mer ligge der dersom forholdene ligger til rette.

Jeg skal ikke snakke for alle jenter, men her føler jeg at jeg som jente er både uenig og enig. Mange guttevenner jeg har hatt har ikke vært attraktive i det hele tatt for meg, og gjerne jeg dermed underbevisst har lagt dem i kategorien "bare venner". Men etter hvert som vi blir kjent kan jeg endre mening, fordi deres personlighet og handlinger gjør at jeg blir tiltrukket av dem. Men dersom premisset for vårt vennskap har vært "kun venner" skal det MYE til før noe mer skjer.
Jeg ble kompis med en for et par år siden. Han var ikke spesielt attraktiv (for meg), selv om mange andre jenter syns det. Vi ble gode venner, og kanskje jeg likte ham bedre enn en venn. Men jeg klarte aldri å krysse den linja, og dermed svinnet vårt vennskap ut etter et par år.

Jeg jobber med et par gutter. Han ene er veldig attraktiv, men har dame. Han klarer jeg å snakke uproblematisk med. Han andre er singel, ikke særlig attraktiv, men har blitt det etterhvert som jeg har blitt kjent med ham, men jeg klarer ikke å prate med ham normalt. Kanskje er det fordi han gjør meg ukomfortabel eller kommer med hentydninger som gjør at jeg føler at jeg ikke kan "være meg selv".
Uansett:
min mening i alt dette her, er at det er ikke umulig for jenter og gutter å bare være venner, men det kan gjerne bli problematisk.
Mange jenter føler ikke at de kan "være seg selv" blant gutter, uansett hvor gode venner de er, fordi det vil alltid være en mulighet for noe mer når begge parter er single (ikke kjærlighet nødvendigvis, men casual roting på fest).. I tillegg kommer problematikken om hvorvidt den ene kommer til å like den andre.

Ble litt rotete, men bottom line: dersom både gutten og jenta er single, kan dette skape problemer som er vanskelig å inkludere i et vennskap. Gjerne dette er fordi vennskapet ikke er definert, som det automatisk blir når en av partene har kjæreste.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Potet on July 29, 2012, 19:20:10 PM
Quote from: sitronsaft on July 29, 2012, 12:52:17 PM
Quote from: Lahoya on July 28, 2012, 02:04:21 AM


Jeg veit med meg selv at hvis jeg møter på jenter som jeg finner fysisk attraktive og vi blir venner, så øker sjansen på at jeg kan risikere å finne på seksuellt morro med dem når "forholdene" ligger til rette. Etter år med sjekking blir ikke akkurat spenningen mellom disse jentene mindre eller.


Ja, det er dette jeg mener. Dersom jenta er tilgjengelig og fysisk attraktiv, vil muligheten for noe mer ligge der dersom forholdene ligger til rette.

Jeg skal ikke snakke for alle jenter, men her føler jeg at jeg som jente er både uenig og enig. Mange guttevenner jeg har hatt har ikke vært attraktive i det hele tatt for meg, og gjerne jeg dermed underbevisst har lagt dem i kategorien "bare venner". Men etter hvert som vi blir kjent kan jeg endre mening, fordi deres personlighet og handlinger gjør at jeg blir tiltrukket av dem. Men dersom premisset for vårt vennskap har vært "kun venner" skal det MYE til før noe mer skjer.
Jeg ble kompis med en for et par år siden. Han var ikke spesielt attraktiv (for meg), selv om mange andre jenter syns det. Vi ble gode venner, og kanskje jeg likte ham bedre enn en venn. Men jeg klarte aldri å krysse den linja, og dermed svinnet vårt vennskap ut etter et par år.

Jeg jobber med et par gutter. Han ene er veldig attraktiv, men har dame. Han klarer jeg å snakke uproblematisk med. Han andre er singel, ikke særlig attraktiv, men har blitt det etterhvert som jeg har blitt kjent med ham, men jeg klarer ikke å prate med ham normalt. Kanskje er det fordi han gjør meg ukomfortabel eller kommer med hentydninger som gjør at jeg føler at jeg ikke kan "være meg selv".
Uansett:
min mening i alt dette her, er at det er ikke umulig for jenter og gutter å bare være venner, men det kan gjerne bli problematisk.
Mange jenter føler ikke at de kan "være seg selv" blant gutter, uansett hvor gode venner de er, fordi det vil alltid være en mulighet for noe mer når begge parter er single (ikke kjærlighet nødvendigvis, men casual roting på fest).. I tillegg kommer problematikken om hvorvidt den ene kommer til å like den andre.

Ble litt rotete, men bottom line: dersom både gutten og jenta er single, kan dette skape problemer som er vanskelig å inkludere i et vennskap. Gjerne dette er fordi vennskapet ikke er definert, som det automatisk blir når en av partene har kjæreste.
Hva slags personlighetstrekk og handlinger var det som gjorde at du ble tiltrukket av personene du egentlig bare så på som venner?

Vet du hvorfor tror du ikke at du klarte å krysse linjen med han du var kompis med, men som du tydeligvis likte?

Virker som du egentlig sier det samme som noen av oss andre: Hvis du føler det ikke kommer til å skje noe mellom dere to (du er ikke tiltrukket/han har kjæreste) er forholdet mellom dere mer definert i dine øyne (selv om det kanskje ikke er det forholdet den andre parten vil) og dermed tørr du mer å være deg selv. Uavhengig av om man er tiltrukket av personen eller ikke, og om det er mulighet for at det skjer noe, har det vel noe med egen usikkerhet å gjøre hvis man ikke tørr å være seg selv?

Kastanje: Er det noen av guttekompisene dine du tror egentlig har lyst på noe mer? Ut fra slik jeg tolker innlegget ditt så når det har skjedd noe mer med en guttevenn så er det du som har gitt signal/tillatt guttevennen(e) om å ta steget videre. Så er det alltid kun vennskap fra begge sider, eller er det slik at når en gutt og en jente er venner så er det gjerne en av partene som egentlig vil noe mer?
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: sitronsaft on July 30, 2012, 22:35:38 PM
.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Koraboros on August 07, 2012, 21:23:49 PM
Jeg svarer ja jeg og. Kom nettopp hjem fra ferie der jeg fikk avklart med ei jeg har siklet på i et år at vi bare er venner. Jeg har gjort det tydelig at jeg håpet på noe mer, og vi er fortsatt venner og jeg tror vi kommer til å være det lenge.

Som et merkelig sammentreff hørte jeg noen dager senere om en fyr som hadde vært venner med ei jente i 7 år uten noe mer, da det plutselig skjedde noe mer. Aner ikke hvordan det går med de nå eller hva moralen er, men lol ihvertfall :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Eddie on August 12, 2012, 05:17:36 AM
Jeg tror menn og kvinner kan være venner, så lenge damene innser at det alltid vil ligge en seksuell undertone(om ikke vedkommede er homofil) der.
Vil også tro det funker bedre om mannen er god på å sjekke og har mange valgmuligheter.
Samme gjelder om dama er mindre attraktiv enn mannen.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Stylish on August 25, 2012, 20:15:47 PM
Jepp. Det kan dem.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Solskinn on August 25, 2012, 20:45:56 PM
Ja! Jeg har en bestekompis.
Han er dritfin og fantastisk. Vi har kjent hverandre siden barndommen. Vi henger sammen nå og da.
Vi flørter ganske mye, prater om alt og har det gøy. Han syns jeg er fin og deilig, jeg syns han er det. Vi spøker om at vi snart må ha sex. Men vi går ikke lenger enn til spøk og flørting. Det er en forståelse oss imellom at vi ikke går lenger, selvom vi begge har lyst noen ganger. Og vi vet begge to at vi er så forskjellige at vi aldri hadde fungert i ett forhold. Vi har det bra som vi har det, og det er det som gjør det så fint :)

Samtidig har jeg hatt andre kompiser som vil mer enn bare vennskap, og da har kanskje ikke forståelsen for hva vi har vært klare nok.
Og da sier det seg selv at tilogmed vennskapet ender galt.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Squirtle on February 14, 2013, 17:18:39 PM
For min del har jeg absolutt ingen problemer med det overhodet.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Jungeldyret on March 11, 2013, 01:14:23 AM
Spørsmål:

Kunne du hatt sex med venninner eller venn om dere viste at begge var keene?
Der har dere svaret på spørsmålet. :)
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Egil GV on March 11, 2013, 13:29:38 PM
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Greeneyed on March 11, 2013, 23:41:38 PM
Haha, likte filmen! Men, jeg tror det er mulig. Selv var jeg hvertfall veldig god venn med en jeg bodde med i kollektiv. Jeg ga ham råd da han holdt på med hun han nå er sammen med, han hjelper meg med å si om han synes gutter jeg "finner tonen med" er kjekke og hyggelige nok. Mister litt kontakten nå, som vi ikke bor sammen lenger, men jeg anser ham fortsatt som en jeg kan si alt til.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Omniacausafiunt on April 10, 2013, 14:25:44 PM
Quote from: eightball on March 11, 2013, 13:29:38 PM

Heftig video, forklarer så og si alt :P Jeg hadde tenkt og si ''så klart kan du bare være venner'' Men når jeg tenker på det, så er jeg som guttene i denne videon. Om jeg kunne hooka opp med en av venninene mine, så hadde jeg gjort det.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Donnie Darko on April 26, 2013, 13:49:42 PM
"A woman may very well form a friendship with a man, but for this to endure, it must be assisted by a little physical antipathy"

- Friedrich Nietzsche -

Synes det sitatet er meget dekkende for det spørsmålet.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Potet on April 26, 2013, 18:00:32 PM
Quote from: Donnie Darko on April 26, 2013, 13:49:42 PM
"A woman may very well form a friendship with a man, but for this to endure, it must be assisted by a little physical antipathy"

- Friedrich Nietzsche -

Synes det sitatet er meget dekkende for det spørsmålet.
Kanskje Nietzsche ble friendszonet? Lurer på hvor mange av de kjente filosofene og vitenskapsmennene som sleit med damer. Kanskje tidenes smarteste mann (i alle fll innenfor sitt område) Nikola Tesla døde vistnok som en jomfru.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Donnie Darko on April 27, 2013, 11:50:32 AM
Godt mulig. Oppofrelse koster. Det spekuleres også om Nietzsche led samme skjebne som Tesla. Poenget er vel uansett at så lenge det er en seksuell undertone til stede, fra en av partene, så vil et slikt vennskap vanskeliggjøres. En av partene vil til syvende og sist påføre seg selv lidelse i en eller annen form. Enten i form av avvisning eller en ulykkelig og hemmelig tiltrekning til den andre.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Potet on April 27, 2013, 18:21:14 PM
Finnes så klart unntak som hvis begge er i lykkelige kjæresteforhold, men generelt sett er jeg enig med deg.
Title: Sv: Kan gutter og jenter være bare venner?
Post by: Donnie Darko on April 28, 2013, 16:51:52 PM
Ja altså jeg skal ikke påstå helt bastant at dette er loven og ingen unntak finnes, men mitt eksempel er nok snarere unntaket som bekrefter regelen som sådan.