Gode Vibber Forumet

Åpent forum => Trening, Helse, Sex og samliv => Topic started by: Anugita on September 08, 2013, 18:41:03 PM

Title: Trening etter sykdom
Post by: Anugita on September 08, 2013, 18:41:03 PM
Hei!
Egentlig hadde jeg bestemt meg for ikke å si noe om dette på forumet her, men mange av dere er så flinke på trening og sånn, så jeg bare hopper i det!
Saken er at jeg har hatt en sykdom som har gjort at jeg ikke har kunnet trene på mange år. Nå har jeg imidlertid fått nye medisiner, som har gitt mange med min sykdom en ny hverdag, og jeg håper selvfølgelig at jeg også får god effekt og kan begynne å trene opp en altfor slapp kropp igjen...

Så spørsmålene er: Hvordan ville dere begynt forsiktig, etter mange år uten fysisk aktivitet annet enn gåturer? Jeg er veldig redd for å få det maskuline preget mange damer som trener får når de løfter vekter, samtidig som jeg gjerne vil ha trente, sterke armer... Noen tips der?

Jeg innser at årene har løpt fra meg, og at jeg nok aldri får tilbake kroppen jeg hadde før jeg ble syk, men å redde stumpene må vel kunne gå an? Mitt største problemområde er stor mage, og flat rumpe...

Så øvelser som man kan gå forsiktig i gang med taes imot med stor takk :) Jeg skal selvsagt ta kontakt med en fysioterapeut/PT etterhvert om medisinene fungerer, men inntil videre trenger jeg bare noen tips jeg kan teste ut litt selv :)
Før trente jeg mye ballett og sportsdrill, men det er veldig få steder man kan trene sånt når man har bikka 25 og vært ute i mange år, dessverre...
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: fri90 on September 08, 2013, 19:00:47 PM
Først må jeg si at jeg syns det er kult at du deler det med oss og går for trening igjen!
det er litt vanskelig å gi deg noen konkrete øvelser siden jeg ikke vet hva slags plager du har
far før av, men jeg har en kompis som driver en egen facebook side med trening og kosthold i alle
former og vil nok mer en gjerne hjelpe deg vis du skriver til han på den siden. Han har både hjulpet
meg og mange venninner. Kan sende deg navnet på siden hans på p.m vis du vil=)?

Så når du får meldt deg inn på et treningsenter så snakk med en P.T så får du skreddersydd programmet
og si akkuratt hvordan du vil ha det.
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: Frysedisk on September 08, 2013, 19:02:30 PM
Et lesetips: http://fitnessbloggen.no/jenter-muskelvekst-kom-i-gang/
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: Anugita on September 09, 2013, 03:24:26 AM
Takk for svar :)

Tar gjerne imot tips på PM :)

Når det gjelder bloggen du linka til, Frysedisk, må jeg si jeg ble skremt av bildene... De sier man ikke får store muskler osv, men jentene på de bildene der har altfor mye muskler og maskulint preg i forhold til hva jeg liker og ville følt meg komfortabel med... Jeg synes til og med DETTE (http://www.ariannyceleste.co.uk/photos/ariannyceleste/arianny-celeste-bikini-bondi-beach-in-sydney-bikini-1710530131.jpg?rnd=540600558) bilde er for mye muskler og maskulint preg...

Samme med leggmuskler, liker ikke når muskelen blir tydelig, slik at leggen "deler" seg, sånn som det andre under her


(http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/86807/86807,1192453427,3/stock-photo-dancers-legs-6118888.jpg)

Edit: Bildelink som ikke funka
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: Frysedisk on September 09, 2013, 10:03:12 AM
Selv for gutter er det mye vanskeligere å bygge muskler enn mange (særlig jenter) tror. For jenter er det enda vanskeligere. Du trenger ikke å frykte å bli "stor".
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: Knipetak on September 09, 2013, 10:17:18 AM
Quote from: Frysedisk on September 09, 2013, 10:03:12 AM
Selv for gutter er det mye vanskeligere å bygge muskler enn mange (særlig jenter) tror. For jenter er det enda vanskeligere. Du trenger ikke å frykte å bli "stor".

Det er ikke sånn at digre muskler bare plutselig popper ut heller. Det kommer gradvis og lar seg stoppe :)
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: Frysedisk on September 09, 2013, 18:16:40 PM
En liten artikkel til: http://www.afpt.no/?page=15&title=trening&post=638

Et lite utdrag: "Jenter trenger overhodet ikke å være redde for å ende opp med å se ut som en mann.  Jentene er hormonellt dårligere disponert for å legge på seg muskler enn menn. Menn har faktisk 20 ganger så høy produksjon av det muskelbyggende hormonet testosteron sammenlignet med kvinner. Når selv mange gutter trener uten å få særlige resultater rent muskulært vil jenter ha god tid til å stanse før det blir for mye."
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: Stemning on September 10, 2013, 18:22:30 PM
Unnskyld (jeg mener unnskyld), men jenter som sier de er redd for å få for mye muskler er noe av det dummeste jeg hører. De som vet så lite om styrketrening vil ikke oppnå synlig resultat en gang før etter minst 2-3 måneder. Og da vil man kanskje se 5 % sprekere ut. Maks.

Ikke vær redd for det. Fastere i fisken, tren styrke. For friskere hjerte, legg til cardio.


EDIT: skrivefeil
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: piken on September 10, 2013, 20:08:27 PM
Beste medisinen mot stor mage og flat rumpe er styrketrening!

Muskler er med på å forsterke de kvinnelige formene og du velger selv hvor synlige de skal være ved å regulere fettprosenten (jo lavere denne er jo tyeligere blir musklene).

Trener selv styrketrening og spinning for å holde både muskelmasse og kondisjon ved like. Trener 6 ganger i uka og ser absolutt ikke "buff" ut!

Jeg må også tillegge at jeg tidligere syntes muskler på både gutter og jenter så stygt og alt for maskulint ut. Men pga skader som gjør at jeg ikke kan gjøre for mye kondisjonstrening har jeg virkelig fått øynene opp for styrketrening og synet på muskler har endret seg dramatisk. Nå handler det ikke om å se slank ut, men å kjenne meg sterk, sunn og frisk! (En bra kropp er bare en bonus).

Jeg ville anbefalt deg å prøve et treningssenter med både styrkesal og varierte gruppetimer for å komme igang. De fleste sentere har også gratis veiledningstime man kan benytte seg av. Da har du mulighetene til å prøve ut litt forskjellig for å finne ut hva du trives med og også sette noen mål og lage en treningsplan.
Title: Sv: Trening etter sykdom
Post by: Anugita on September 11, 2013, 00:51:59 AM
Jeg takker for alle svar, og innrømmer det gjerne: styrketrening har jeg 0 peil på :) Før i tiden når jeg trente ballett og sportsdrill, så kom  den trente kroppen av seg selv, og jeg slapp å tenke på noe som helst, jeg hadde det bare kjempegøy på trening, og da var fokuset å kunne få beinet høyere, komme lenger ut i spagaten, kunne gå lenger på tåspiss, klare å slå hjul før drillstaven kom tilbake i hånda eller traff deg i hue....

Nå derimot, må jeg begynne helt på scratch...