Gode Vibber Forumet

Åpent forum => Trening, Helse, Sex og samliv => Topic started by: MaleOslo on December 12, 2015, 17:53:55 PM

Title: HPV - kreft
Post by: MaleOslo on December 12, 2015, 17:53:55 PM
Mye skremsel i det siste om at man kan få kreft av å tungekysse eller å ha sex med kondom.

Men er ikke sjansen for å få kreft av HPV veldig lav hvis man er mann over 25 år?

Jeg leser at 70-80 % av befolkningen blir smittet i løpet av livet, men at 90 % av disse kvitter seg med viruset uten behandling. For menn går det heller ikke an å påvise HPV via tester. Kun ved symptomer at man kan avdekke det? Og hvor mange er det egentlig som får symptomer før det er veldig seint?

Noen som vet hvor mange av de resterende 10 % av de smittede som får kreft? Jeg synes ikke de tallene virker så veldig lave, og med tanke på at man kan gå med sykdommen lenge etter smitte gjør at dette høres litt skummelt ut.

I hvertfall en påminner om at man ikke skal ha så mange seksualpartnere...?

Hva vil dere anse muligheten til å få HPV med kreft etter samleie med beskyttelse/tungekyss/oralsex?
Title: Sv: HPV - kreft
Post by: vinteRR on December 12, 2015, 20:53:01 PM
Feil forum. Anbefaler deg å undersøke vitenskapelige artikler istedenfor å spørre om den generelle oppfatning til sjekkefrelste 20-åringer om det temaet her.
Title: Sv: HPV - kreft
Post by: Kaizer on December 12, 2015, 21:09:09 PM
Kreft fra HPV er først og fremst et kvinneproblem, dvs. det rammer kvinner mye oftere enn det gjør menn.

Jo, sannsynligheten er veldig lav for å utvikle kreft som mann. Det finnes ikke behandling mot selve viruset, men man kan behandle synlige symptomer (vorter). Preventivt kan man ta HPV-vaksinen, men legen min sa det er uvisst hvilken (positiv) effekt denne har på menn som allerede har debutert (og som sannsyligvis er blitt smittet). I tillegg er det dyrt å betale 4000 kr av egen lomme for den.

At kroppen ikke kvitter seg med viruset er ikke ensbetydende med kreft, siden ikke alle HPV-virus fører til det. Og uansett, har du hatt ubeskyttet seg med en eller flere personer, så har du mest sannsynlig pådratt deg viruset og det er ikke noe å gjøre med det.
Title: Sv: HPV - kreft
Post by: MaleOslo on December 12, 2015, 21:12:45 PM
vinterr: Okey, kanskje opp til moderator å avgjøre om denne skal flyttes til off topic?

Synes det er et viktig tema og interessant å diskutere, og det er vel ikke helt off topic?;)

F.eks et argument for at det er tryggere å ligge med yngre og mindre erfarne damer.

På nettet finnes det mye forskjellig informasjon, og vanskelig å finne svar på nøyaktig det man spør om. Tenkte derfor det kunne vært bra å utveksle informasjon med andre som er i lignende situasjon. Siden dette også er ganske tabubelagt å spørre hvem som helst om er et diskusjonsforum på nett mitt valg her.

Håper det kan stå, og at vi kan få en diskusjon rundt emne :)

Kaizer: takk for svar! Det man kan eventuelt gjøre med det er å unngå å ha sex? skikkelig kjip tankegang, men eventuelt være mer bevisst på hvem man har seg med. Men hvis man sannsynligvis har pådratt seg det, kan det da forsvinne igjen å komme tilbake igjen ved senere anledning?
Title: Sv: HPV - kreft
Post by: Kaizer on December 12, 2015, 21:32:16 PM
Norske jenter som er født i 1996 (tror jeg) eller senere skal ha blitt tilbudt HPV-vaksinen, men hvordan sex med dem påvirker deg hvis du allerede er smittet må du spørre en lege om. Du må også huske at mange av kjendisene som har stått frem med kreft som følge av HPV, ofte drikker mye og kanskje røyker. Dette kan være medvirkende årsaker til at det har gått galt. Det hjelper heller ikke noe særlig å være bevisst på hvem man har sex med, ettersom HPV ofte ikke gir noen symptomer.

Jo, du kan slutte å ha sex, men hva er vitsen med det? Du slutter jo ikke å kjøre bil selv om det omtrent er like farlig.
Title: Sv: HPV - kreft
Post by: MaleOslo on December 12, 2015, 21:39:33 PM
Quote from: Kaizer on December 12, 2015, 21:32:16 PM
Norske jenter som er født i 1996 (tror jeg) eller senere skal ha blitt tilbudt HPV-vaksinen, men hvordan sex med dem påvirker deg hvis du allerede er smittet må du spørre en lege om.

Mulig jeg er litt treig, men hva mener du med dette?
Title: Sv: HPV - kreft
Post by: Kjetil GV on December 13, 2015, 02:44:12 AM
Quote from: MaleOslo on December 12, 2015, 21:12:45 PM
F.eks et argument for at det er tryggere å ligge med yngre og mindre erfarne damer.

De jentene som har lite eller ingen sex finnes.

Men.

Jeg vet om at det finnes gutter på 22 år som har pult horer i Thailand og Mexico uten kondom. Trod du de bruker kondom hjemme?

Jeg vet om 19 år gamle jenter som har sex med 40 årige menn.

Så den sorteringsjobben av hvem som har pult mye eller lite, og med hvem fra hvilken aldersgruppe og / eller risikogruppe er umulig.

Ingen(i allefall svært få) jenter vil fortelle deg hvor mange eller hvem de har hatt sex med osv.

Så det er bare å glemme. Bruk kaloriene på noe annet.

Jeg spurte forresten legen min om det er noen større risiko dersom partneren har hatt livmorhalskreft, men han sa at det ikke var noe å tenke på.