Bli med på Bootcamp hos Sjekkeskolen i !

 Les mer 

Skrevet av Emne: Detter ut i sosiale sammenhenger  (Lest 113 ganger)

Utlogget ssxforever

Detter ut i sosiale sammenhenger
« på: Desember 02, 2018, 23:01:44 pm »
Hei, jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget, men jeg har altså problemer med å holde følge i sosiale sammenhenger til tider uten at jeg vet helt hvorfor. Dette gjelder spesielt i grupper, der kan jeg bli ganske stille til tider og jeg har vanskeligheter med å få en god tone med folk, og faktisk skjer det oftere at jeg har vanskeligheter med å bli kompis med gutter enn å få en god tone med jenter( er gutt forresten). 

Jeg innser jo at det er noe jeg gjør galt og ikke de rundt meg da jeg observerer at andre fort får en bedre tone seg i mellom og jeg ikke opplever det samme med samme personene. Jeg føler meg til tider kjedelig og det går inn på meg. Har liksom ikke så mye gøy å bidra med alltid, og føler jeg trekker andre ned.

Mulige årsaker slik jeg ser det selv:
- Introvert
- Har vært dårlig på å omringe meg med de jeg helst ønsker opp igjennom, og fått en annen påvirkning fra de rundt meg enn det som kanskje har vært optimalt.
- Dårlige søvnrutiner som ikke akkurat gjør meg mer sosial :P
- Begynner å lure på om det er noe galt med meg, siden jeg har slitt med dette i årevis uten å bli bedre selv om jeg har vært bevisst på det i lengre tid
- Jeg er bare i en ond sirkel der tunge tanker om hvordan jeg oppfattes subkommuniseres ut til andre mer enn jeg aner, og egentlig ligger årsaken i mye større grad i dette enn i de overnevnte punktene. Jeg utstråler noe som får andre til å trekke seg unna, og egentlig er jeg ikke så introvert som jeg kanskje tror?

Alle tanker og innspill settes veldig pris på. Dersom noen kjenner seg igjen er det supert om du legger igjen en respons. 
 
« Siste redigering: Desember 02, 2018, 23:37:43 pm av ssxforever »

Utlogget Endre GV

  • GV Daglig Leder
  • Skjørtejeger
  • *****
  • Innlegg: 699
  • Total likes: 482
  • Kjønn: Mann
  • Urban adventurer
Sv: Detter ut i sosiale sammenhenger
« Svar #1 på: Desember 03, 2018, 18:07:45 pm »
Kjenner meg helt igjen. Du er meg for noen år siden.

Utfordringen for meg var at jeg ikke klarte å bonde dypt med andre. Alt var relativt overfladisk kameratskap. Jeg følte ikke noe ordentlig dypt vennskap med noen og dermed også naturlig nok ensomhet.

Her er hva jeg har lært:

Det at du er introvert er ikke grunnen. Andreas GV er f.eks introvert.
Du trenger ikke lengre å henge med folk som du kun henger med pga at dere går/gikk i klasse sammen en gang. Heng kun med folk som faktisk vil deg vel.
Dårlige søvnrutiner er med på å påvirke humøret ditt negativt som igjen gjør at andre folk kan oppfatte deg negativt. Dette er dog ikke et problem etter at man har bondet.
Dette er det vanskelig å gjøre noe med alene, selv om man er bevisst på det, om du ikke vet hva du skal øve på/forandre.
Du ser det du tror. Om du tror en person ikke liker deg, vil du se beviser for det. En person jeg trodde ikke likte meg bestemte jeg meg en dag for å oppføre meg rundt som om han likte meg. Boom, så oppførte vi oss som venner. Det at folk trekker seg unna handler egentlig bare om at de ikke føler en dyp tilknytning til deg enda. Husk alle mennesker er usikre innerst inne.

Ut over det er det vanskelig å gi virkelig gode råd uten å ha sett deg siden vi kommuniserer mye ikke-verbalt vi selv ikke vet om.
« Siste redigering: Desember 03, 2018, 18:21:15 pm av Endre GV »
Bli nysgjerrig

Utlogget ssxforever

Sv: Detter ut i sosiale sammenhenger
« Svar #2 på: Desember 05, 2018, 20:45:32 pm »
Takk for fint svar Endre! Ser i ettertid at innlegget muligens framstiller situasjonen verre enn den egentlig er, og kjenner meg ikke helt igjen i innlegget du skrev på bloggen, men kan relatere til det til en viss grad. 

Jeg vil bare ikke fortsette å gå rundt slik lenger, det føltes veldig tomt og jeg kjenner ikke meg selv igjen, for jeg var ikke slik før. Egentlig er jeg en type som er veldig glad i å snakke med folk, jeg får energi av å snakke med mennesker.. men det har forandret seg med tiden. Heldigvis har jeg noen dype vennskap.