Gode Vibber Forumet

Åpent forum => Generelt => Topic started by: piken on March 05, 2012, 21:39:38 PM

Title: Sjekking på treningssenter
Post by: piken on March 05, 2012, 21:39:38 PM
Jeg trener på treningssenter hvor jeg naturlig nok er mange andre mennesker som også trener sammen med meg. Det som har skjedd nå er at en fyr på spinninga har fått øynene i meg og forsøker å småprate og sier hei og hadet mens han gliser bredt. Jeg synes det hele er ukomfortabelt da jeg er på senteret for å trene og ikke for å stifte nye bekjentskaper. Jeg aner ikke om han vil sjekke meg opp eller bare føler en slags bonding mellom oss siden vi går på de samme timene, men jeg er uansett ikke interessert da jeg både er opptatt og kun henger på senteret for min egen del og ikke for sosialisering.

Snakket med en venninne om dette og hun fortalte at hun også hadde blitt spana inn av en dude der, men at hun har tenkt å si "Jeg liker helst å ikke snakke når jeg trener" hvis han tar kontakt.

Det jeg lurer på er om det er mange som har for vane å sjekke opp folk på treningssenteret? Og hva tenker dere om det? Er jeg og venninna mi sære som liker "alenetiden" vi har når vi trener?
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Carebear on March 05, 2012, 21:58:03 PM
Haha sjæl ass. Kom akkurat hjem fra treningssenteret. Møtte ei venninne der idag som begynte å skravle, men jeg må innrømme at jeg virkelig hater å treffe kjentfolk der. Treningssenteret er tid for å ha fokuset litt på seg selv for en gangs skyld. Og forøvrig så har jeg hørt mange historier om venninner som har det helt likt som deg.

Gutte-badstua er forøvrig noe helt annet, der er det tid for en skikkelig gutteprat.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Femininist on March 05, 2012, 22:04:43 PM
Jeg er helt lik, og føler meg ikke spesiell av den grunn. Prat på treningssenteret bør for meg holde seg til "kan vi kjøre dobbelt på smith maskinen" og "står jeg i veien for deg her?".

"Hei" og "hadet" er for såvidt greit. Jeg hilser ofte på folk jeg [k]tror[/k] jeg kjenner, uten at jeg husker hvor jeg har dem fra. Er alltid bedre å hilse på noen for mye enn noen for få. Med andre ord, det er ikke sikkert det ligger noe i det fra hans sin side =)
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Eh on March 05, 2012, 22:33:24 PM
Haha, ånnas, Lamasen!

Enig med de fleste her. På gymmen skal man trene, ikke ha syklubb. Det skal sies jeg innimellom slår av en prat med gamle kjente når jeg treffer de - så lenge de initierer til samtale.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Potet on March 05, 2012, 23:36:41 PM
Jeg slår gjerne av prat mens jeg trener hvis jeg må trene mellom settene med noen. Det kan også hende at noen spør meg om tips eller jeg spør noen andre. Blir fort slik at man spør de som løfter mer enn seg selv og virker å ha en god teknikk i en øvelse du ikke har trent så mye ;). Det har aldri skjedd at jeg har prøvd å sjekke opp noen på et treningssenter, men det har skjedd at jeg på byen har møtt på jenter som jeg har sett på et treningssenter før og som jeg vet også har sett meg.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Dag on March 07, 2012, 15:35:58 PM
Jeg syns egentlig det er like ok å prate med folk på treningssenter som ellers. Blir mye prat når jeg trener, men 99,9% med venner/bekjente eller venners venner :) Er jo som på butikken eller på et utested. Greit å kunne være sosial selvom man ikke har jålet seg opp.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: mortenoe on March 07, 2012, 16:27:18 PM
Jeg liker å sosialisere mens jeg trener, men kun mellom øvelser. Det nytter ikke å prate mens du er i et apparat eller lignende.
Har aldri sjekket noen opp på treningssenter, men har hatt lyst veldig mange ganger. Kanskje like så greit at jeg ikke gjorde det.
Er noen år siden jeg trente på helsestudio, hadde det vært for noen måneder siden ville jeg kanskje prøvd meg på sjekking der også.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: piken on March 07, 2012, 17:36:53 PM
Gøy å lese de ulike meningene om dette temaet og jeg er glad for at de fleste er enig i at treningssenter er et sted for å tenke på seg selv og sitt. Som Kastanje nevner, hadde personen kommet bort i en helt annen setting så hadde man kanskje blitt supersjarmert, men når personen trenger inn i min private sfære som jeg er i når jeg trener så er det no-go uansett. For min del handler det ikke om at jeg føler meg lite representabel når jeg trener (man ser vel ca lik ut når man har sex uansett:P), men at jeg setter pris på "alenetiden" og det å kun fokusere på meg selv og stenge resten av verden ute.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: piken on April 14, 2012, 21:35:00 PM
Okei, han som denne tråden opprinnelig handlet om er bare barnemat i forhold til hva jeg i dag opplevde:

Jeg er i styrkerommet og aner fred og ingen fare mens jeg holder på med noen øvelser da det plutselig kommer en kar forbi og begynner å prate. Jeg kan ikke lese på lepper og må derfor ta av med headsetet (som synes veldig godt) for å høre hva han sier. Han spør om jeg har en bra treningsøkt og lurer på hva jeg heter. Jeg svarer høflig før jeg tar på headsetet igjen og fortsetter der jeg slapp. Han kommer så tilbake to ganger til og sier at han liker piercingen min og annet småprat. Hver gang må jeg ta av headsetet. Når jeg tøyer ut kommer han forbi igjen og spør om jeg er ferdig trent for i dag og slenger på "Du er vakker". Jeg syns det hele er veldig kleint, men takker høflig og fortsetter med mitt.

Hva burde jeg gjort og bør jeg gjøre i slike situasjoner?

Han første som iakttok meg har jeg forresten ikke sett så mye til da jeg ikke har hatt anledning til å gå på "vår felles" spinningtime i det siste. Men her om dagen var det egentrening igjen og jeg var i min egen verden  - som vanlig - og legger merke til noen øyne som stirrer, ser opp og fyren fra spinninga smiler og nikker for å hilse. Nikker og smiler tilbake og lar det være med det. Litt kleint, men han har nå ihvertfall sosiale antenner nok til å ikke begynne å prate med folk som har et stort headset på og er midt i treninga.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Claw on April 19, 2012, 00:02:18 AM
Tror jeg bare hadde ignorert han når han forstyrrer deg mer enn 2 ganger. Bare lat som du ikke hører han.

Evt. skaff deg en liten bolegutt som du kan dra rundt på :)
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: piken on April 19, 2012, 00:08:30 AM
Ikke veldig lett å ignorere når folk står midt foran en, men skal lære meg å være mer avvisende og unngå blikkontakt i det minste. Evt bare slutte å være så deilig på trening.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Claw on April 19, 2012, 00:13:47 AM
Quote from: piken on April 19, 2012, 00:08:30 AMEvt bare slutte å være så deilig på trening.

Kan nok hjelpe å kutte ned på strakmarken.  ;)
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: QueenB on April 19, 2012, 01:20:25 AM
Interessant. Jeg trener ikke på treningsenter selv, og kommer aldri til å gjøre det heller. Men man skulle tro at det var et bra sted å møte en gutt/jente? Hvis man er singel, skal man ikke være åpen for å møte noen i enhver sosial setting? trodde alle her inne var for dag-sjekking, men rart å lese at alle er imot sjekking på treningssenter. Eller er det kun snakk om uønsket oppmerksomhet? Hmmmm. Jeg har iallefall alltid tenkt at på t.senter, hadde jeg møtt en hunk, men så hater jeg den treningsformen, og gidder ikke å gjøre noe jeg ikke liker bare for å kanskje møte noen.....

jeg trener dans i et studio med kun jenter + 1 homo, og der skravler alle hele tiden  :D Sikkert fordi det er mindre og mer personlig der.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Claw on April 19, 2012, 02:04:13 AM
Det er ikke noe med treningssenteret i seg selv som ikke er egnet, det er settingen for oss som er seriøse med treningen. Det er mye fokus og dedikasjon inne i bildet, da kommer sjekking langt ned på listen akkurat der og da :)
Hadde jeg hatt allverdens tid, f.eks. jobba i resepsjonen på et senter hadde det vært noe annet.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: piken on April 19, 2012, 02:34:37 AM
Det er mulig treningssenter funker som sjekkearena for noen, men hvis man først skal bruke det som dette så må man lære seg å se hvem som er tilgjengelig og ikke. Helt ok å si hei og ha det i forbindelse med en spinningtime som man ofte sees på (selv om det for min del var akward), men det er derimot ikke ok å ta kontakt flere ganger med folk som har på seg godt synlig headset med musikk og er opptatt med noe - være seg på et treningssenter eller andre steder. Ikke engang Johnny Depp hadde fått lov til å forstyrre meg under treningsøkta mi.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Femininist on April 19, 2012, 14:03:08 PM
Quote from: kastanje on April 19, 2012, 12:53:50 PM
Men som regel er jeg på treningssenter for å gjennomføre en plan, en plan som bare handler om meg selv.

Synes dette var godt sagt! Jeg vil bruke minst mulig tid på treningssentret, derfor frister det lite å småprate, spesielt med fremmede =)
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: QueenB on April 19, 2012, 14:43:16 PM
Johnny Depp kan forstyrre meg når og hvor han vil! ;)

Men ok, sosialisering med fremmede på treningssenter er fy-fy. Kanskje jeg skal freshe meg opp en dag, og trene litt sånn halvhjertet, mens jeg venter på å bli sjekket opp av en muskelbunt. Burde jo være lett når ingen av de andre jentene vil snakke med han. Jeg tar de ingen andre vil ha :P
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: UDA on April 19, 2012, 16:23:06 PM
Synes dette blir som ved alt annet her i verden. Hvis du går bort til ulike jenter på en nattklubb finnes det de som kunne blitt med deg hjem med en gang, de som bare vil snakke om alt mulig, de som aldri svarer, "jenter som kommer, og jenter som går", og mener selv at du finner akkurat det samme på treningssentre. Noen er faktisk på treningssentre for å trene, og da skjønner jeg det veldig godt at de blir fort sure hvis de blir forstyrret. Mens andre er der fordi de er meget missfornøyd med sin egen kropp og vil gjøre noe med det, men har egentlig ikke veldig lyst --> da er det aldri dumt at det kommer en kjekk kar bort for å gjøre livene deres litt mer muntre (mens de driver med noe de ikke liker), + en dillion av andre typer jenter.

Av egen erfaring kan man veldig fort se hvilke jenter som er der for å trene, og hvem som godt kunne tenke seg å slå av en prat.     
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: VB on April 20, 2012, 09:15:45 AM
Hva med å prøve en litt mer subtil tilnærming?

Gå bort og spør om hun snart er ferdig med maskinen mens hun har en pause, evnt hvis hun har veldig lange pauser spør om du kan ta en kjapp 10x mens hun hviler (noe som gir mulighet til å utveksle et par ord).
Etter det bare pass på å utveksle litt smil og vær generelt høflig, ikke pågående. Hvis sjansen byr seg så prat med henne, men ikke stress henne med det.
Så bare sørg for at dere en gang "tilfeldigvis" forlater treningsstudioet samtidig og da kan du kjøre på. Hvis dere allerede har utvekslet smil et par ganger så vil det falle seg naturlig å prate med henne når dere er på vei ut.

Nå skal det sies at jeg aldri har prøvd dette, det er bare et forslag jeg kom på som kanskje kan fungere. Du ender hvertfall ikke opp med å plage noen som trener.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Gatsby on April 20, 2012, 13:41:38 PM
Jeg opplever av og til at det kan bli litt flørting fra jentenes side hvis jeg tilfeldigvis kommer i snakk med dem. Ofte begynner det tilsynelatende uskyldig. Ala:" Kan vi ta annen hver knebøy?" -->"Kan ikke du vise meg litt hvordan gjør dette her?" *wink,wink* -->osv
Tror dette er den smootheste måten å gå frem på. Å begynne med vanlig treningssnakk altså.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: tore on May 29, 2012, 01:24:21 AM
Jeg syns det blir for dumt å ikke kunne ta kontakt med fremmede på et treningssenter. Det at man skal være så stille og anonym i  offentligheten er Norge på sitt værste. Vi lever i et land der flesteparten aldri starter en samtale med fremmede (med mindre man er i fylla).

Når det kommer til folk som ikke tar et hint, så skjønner jeg at det blir plagsomt. Jeg tror folk flest tar et hint.

Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: tore on July 04, 2012, 17:12:25 PM
Quote from: Andy GV on March 05, 2012, 21:58:03 PM
Haha sjæl ass. Kom akkurat hjem fra treningssenteret. Møtte ei venninne der idag som begynte å skravle, men jeg må innrømme at jeg virkelig hater å treffe kjentfolk der. Treningssenteret er tid for å ha fokuset litt på seg selv for en gangs skyld. Og forøvrig så har jeg hørt mange historier om venninner som har det helt likt som deg.

Gutte-badstua er forøvrig noe helt annet, der er det tid for en skikkelig gutteprat.

Har nettopp hørt den podcasten som handlet om dagtidsjekking. Liker podcastene forresten  :)

I podcasten sier dere at den store hemmeligheten bak dagtidsjekking er at jenter drømmer om å møte mr. Right i et spontant øyeblikk. Videre sier dere at det er sjelden at jenter blir sjekka opp på dagtid og at jenta kommer til å skryte om det til venninnene fordi at det var på dagen og ikke på byen i fylla.

Piken skriver her at hun ikke liker å bli sjekka opp på treningssenter, men i følge logikken i podcasten så elsker hun det egentlig for da har hun noe å skryte om til venninnene. Så hvis jeg har forstått dere rett så skrev hun dette innlegget for å skryte og få kred fra resten av forumet ;)

I følge denne tråden er sjekking på treningssenter Fy-fy. Er treningssenteret det O-store unntaket for dagtidsjekking da eller? Er det flere slike fallgruver jeg bør vite om?

En grunn til at jeg skriver dette er at jeg har hatt blikkontakt med noen heite jenter på treningssenteret mitt. Det hadde derfor vært synd om jeg hadde forholdt meg til en uskreven regel om at "sjekking ikke hører hjemme på et treningssenter".
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: VB on July 04, 2012, 17:18:40 PM
Quote from: tore on July 04, 2012, 17:12:25 PM
Quote from: Andy GV on March 05, 2012, 21:58:03 PM
Haha sjæl ass. Kom akkurat hjem fra treningssenteret. Møtte ei venninne der idag som begynte å skravle, men jeg må innrømme at jeg virkelig hater å treffe kjentfolk der. Treningssenteret er tid for å ha fokuset litt på seg selv for en gangs skyld. Og forøvrig så har jeg hørt mange historier om venninner som har det helt likt som deg.

Gutte-badstua er forøvrig noe helt annet, der er det tid for en skikkelig gutteprat.

Har nettopp hørt den podcasten som handlet om dagtidsjekking. Liker podcastene forresten  :)

I podcasten sier dere at den store hemmeligheten bak dagtidsjekking er at jenter drømmer om å møte mr. Right i et spontant øyeblikk. Videre sier dere at det er sjelden at jenter blir sjekka opp på dagtid og at jenta kommer til å skryte om det til venninnene fordi at det var på dagen og ikke på byen i fylla.

Piken skriver her at hun ikke liker å bli sjekka opp på treningssenter, men i følge logikken i podcasten så elsker hun det egentlig for da har hun noe å skryte om til venninnene. Så hvis jeg har forstått dere rett så skrev hun dette innlegget for å skryte og få kred fra resten av forumet ;)

I følge denne tråden er sjekking på treningssenter Fy-fy. Er treningssenteret det O-store unntaket for dagtidsjekking da eller? Er det flere slike fallgruver jeg bør vite om?

En grunn til at jeg skriver dette er at jeg har hatt blikkontakt med noen heite jenter på treningssenteret mitt. Det hadde derfor vært synd om jeg hadde forholdt meg til en uskreven regel om at "sjekking ikke hører hjemme på et treningssenter".

Det er alltid love å prøve, men generelt sett så er jobb og treningssenter to steder hvor det er greit å bruke litt sunn fornuft når man skal prøve å sjekke opp. Å prøve å sjekke opp dama som er midt i en treningsøkt er lite fornuftig, det samme gjelder servitrisa som jobber ræva av seg for å servere alle kundene. Hvis du heller prøver i det dama er på vei ut av treningssenteret eller har en pause vil du sannsynligvis få mye bedre resultater fordi da har hun tid. Det samme gjelder servitrisa, sjekk henne opp når hun har lite å gjøre og sjefen ikke henger over ryggen hennes.

Kassedama på rimi er det ikke lurt å prøve å sjekke opp når det er 20 folk i kø, da er det bedre å prøve når det bare er deg der.

Så med andre ord, bruk sunn fornuft, du kan fint sjekke opp jenter uansett hvor du måtte være men tenk litt over om hun har tid og lov. Et godt eksempel jeg så på et annet norsk forum her om dagen var flyvertinner, å prøve å sjekke de opp mens de stresser opp og ned raden under servering er håpløst. På lange flyvninger har de også pauser underveis, da er det alltids lov å prøve.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Eh on July 04, 2012, 23:48:32 PM
Quote from: QueenB on April 19, 2012, 01:20:25 AM
Jeg trener ikke på treningsenter selv, og kommer aldri til å gjøre det heller.

(http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/03/nothing-to-do-here-rage-face.png)
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Roman on July 05, 2012, 08:35:37 AM
Quote from: VB on April 20, 2012, 09:15:45 AM
Hva med å prøve en litt mer subtil tilnærming?

Gå bort og spør om hun snart er ferdig med maskinen mens hun har en pause, evnt hvis hun har veldig lange pauser spør om du kan ta en kjapp 10x mens hun hviler (noe som gir mulighet til å utveksle et par ord).
Etter det bare pass på å utveksle litt smil og vær generelt høflig, ikke pågående. Hvis sjansen byr seg så prat med henne, men ikke stress henne med det.
Så bare sørg for at dere en gang "tilfeldigvis" forlater treningsstudioet samtidig og da kan du kjøre på. Hvis dere allerede har utvekslet smil et par ganger så vil det falle seg naturlig å prate med henne når dere er på vei ut.

Nå skal det sies at jeg aldri har prøvd dette, det er bare et forslag jeg kom på som kanskje kan fungere. Du ender hvertfall ikke opp med å plage noen som trener.

Jeg likte denne.
Men man må av og til skape "tilfeldighetene" selv.

Ellers tror jeg det er viktig som du sier, IKKE å stresse, men la alt gli smooth, være høflig etc.
Og hvis du har et lite vindu til å småveksle et par ord, så gjør du det.
Man merker på folk som vil "vekk" fra samtaler.
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: QueenB on July 05, 2012, 12:02:34 PM
Quote from: Eh on July 04, 2012, 23:48:32 PM
Quote from: QueenB on April 19, 2012, 01:20:25 AM
Jeg trener ikke på treningsenter selv, og kommer aldri til å gjøre det heller.

(http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/03/nothing-to-do-here-rage-face.png)

hva mener du? er du frekk ell?
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: tore on July 05, 2012, 16:04:10 PM
Quote from: UDA on April 19, 2012, 16:23:06 PM
Synes dette blir som ved alt annet her i verden. Hvis du går bort til ulike jenter på en nattklubb finnes det de som kunne blitt med deg hjem med en gang, de som bare vil snakke om alt mulig, de som aldri svarer, "jenter som kommer, og jenter som går", og mener selv at du finner akkurat det samme på treningssentre. Noen er faktisk på treningssentre for å trene, og da skjønner jeg det veldig godt at de blir fort sure hvis de blir forstyrret. Mens andre er der fordi de er meget missfornøyd med sin egen kropp og vil gjøre noe med det, men har egentlig ikke veldig lyst --> da er det aldri dumt at det kommer en kjekk kar bort for å gjøre livene deres litt mer muntre (mens de driver med noe de ikke liker), + en dillion av andre typer jenter.

Av egen erfaring kan man veldig fort se hvilke jenter som er der for å trene, og hvem som godt kunne tenke seg å slå av en prat.   

+1!
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Eh on July 05, 2012, 16:12:08 PM
Quote from: QueenB on July 05, 2012, 12:02:34 PM
Quote from: Eh on July 04, 2012, 23:48:32 PM
Quote from: QueenB on April 19, 2012, 01:20:25 AM
Jeg trener ikke på treningsenter selv, og kommer aldri til å gjøre det heller.

(http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/03/nothing-to-do-here-rage-face.png)

hva mener du? er du frekk ell?

Jeg må lære deg å like det ellers tror jeg aldri det kan bli noe mellom oss  :-*
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: QueenB on July 05, 2012, 18:34:15 PM
går det ikke an å trene på andre måter, da? hmmm?
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Roark on July 05, 2012, 21:10:47 PM
...........
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Eh on July 06, 2012, 12:55:50 PM
Quote from: QueenB on July 05, 2012, 18:34:15 PM
går det ikke an å trene på andre måter, da? hmmm?

Du har så mye å lære, kjære :)
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: river on June 05, 2018, 20:09:21 PM
Gammel tråd dette, men uansett. :)

De siste årene har jeg merket at nesten alle i treningssenter går med "headsett". Det er nå flere som går med det enn uten.

Synes dette er trist. Prøver man å prate med noen som trener ved siden av, så må man først fekte med armene og gjenta seg selv 2-3 ganger før vedkommende registrerer det og tar av seg headsett og spør "Hva sa du ?" (og da tenker jeg ikke bare i henhold til sjekking, men også for generell treningsprat)

Dumt at det er blitt sånn. Alle går rundt i sin egen verden. Trykker heller på mobilen mellom settene i stedet for å prate med andre.

Lurer på om det er likt på treningssentrene i andre land. Erfaringer ?
Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: monk on August 15, 2018, 23:36:08 PM
Enig med river. Men dette er et problem som går utover treningsrommet. Mange folk i dag er jo sånn går i sin egen verden med tryne i mobilen og syns det er "snodig" når noen prøver å sjekke dem opp eller rett og slett sosialisere med et medmenneske.

Title: Sv: Sjekking på treningssenter
Post by: Endre GV on August 17, 2018, 11:32:35 AM
Det er rart i Norge å prate med fremmede bare for å sosialisere. Sånn er kulturen vår. Høflighet i Norge kan summeres opp i å ikke plage/snakke med fremmede.

Hvis du vil sjekke noen opp, er det din jobb å få dem til å få lyst til å gjøre seg tilgjengelig.
Vil du prate om treningsprat, så må den andre ha eller få lyst til å prate med deg om treningsprat.

Ta treningssentre. De fleste jenter blir sjekket opp på håpløse måter hele tiden av menn/gutter de ikke synes er attraktive. Noe de er lei av. Er ikke rart de prøver å vise at de ikke er mottakelige for å bli pratet med ved å sette på et stort headsett. Da slipper de mange potensielle kleine situasjoner hvor de må avvise gutter/menn. Å avvise kan være veldig ubehagelig for jenter.