Da jeg tok Ex. Phil. for noen år siden var faget delt i to. Første biten fokuserte på filosofihistorie mens den andre tok for seg "språkbruk" - hvordan setninger kan tolkes osv.
Det var første delen som var viktigst da det prøver å gi et historisk perspektiv på mange av de forskjellige tankesettene vi har i dag. Her var det viktig å kunne forstå essensen i forskjellige filosofers tanker. Deriblant Platos idélære som i korte trekk sier at alle de fysiske tingene vi ser og opplever, er manifestasjoner av større og mer abstrakte "ideer".
Språk-biten var det mindre fokus på og utgjorde en svært liten del av den endelige karakteren. Her skal man egentlig bare lære seg om tvetydigheten ved skriftlige språk, og hvordan man kan prøve å forhindre det. Håpet er at du seinere skal formulere deg så presist som mulig slik at dine vitenskapelig tekster ikke misforstås.
Alt i alt er Ex. Phil en fin introduksjon til akademisk skriving og tankesett, som man lett glemmer av i løpet av utdanningen. Hvis du er litt interessert i filosofi er det en fin introduksjon til et meget interessant emne.