For samme jobb er det ingen signifikant forskjell mellom kvinner og menn i Norge om man tar hensyn til arbeidstid, om man jobber privat/offentlig, overtid og risikotillegg (f.eks. offshore). Hvor mye lønnen er i forskjellige yrker gjenspeiles av hvor mye kunder eller arbeidsgiver er villige til å betale for arbeidet. Hvis utdannelsen er vanskelig å komme inn på (pga f.eks. karakterkrav) vil din ekspertise være mer verdt pga etterspørsel. Det er nok bre enighet om at sykepleiere tjener for lite når man tar hensyn til fysisk og psykisk stress, ansvar og arbeidstider, men det har nok sammenheng med at de fleste sykehus er offentlige og at økonomien i bransjen er veldig stram. Lærere tjener også lite sammenlignet med utdannelseslengde og sammfunnsverdi, men på den andre siden er det vanskelig å kontrollere hvor dyktige lærerne er i praksis (hvor mye elevene faktisk lærer) og således lønne dem for sine ferdigheter. Felles for jobber hvor man tjener middels og nedover er gjerne at man er i en bransje hvor man i mindre grad kan stige i gradene og det dermed blir mindre muligheter for lønnshopp.
Kvinner ble holdt tilbake før, så de hadde en massiv ulempe både når det gjaldt å få utdannelse, så vel som å få respekt til at folk faktisk ønsket å høre på ideene. Jeg tror derimot det kan være noe i det zodd nevner med at menn er mer ekstreme. Jeg tror ikke det nødvendigvis er ønsket om å få pult, men menn har generelt mye mer å vinne ved å ha høy status enn kvinner, og er i tillegg, særlig tradisjonelt, forventet å ta være forsørgeren. Testo fører også til at man får høyere konkurranseinsinkt og aggresjon, så det er ikke rart at de har en ekstra drive.
Pga genetiske forskjellige (f.eks. fysikk), og det faktum av vi er ulike kjønn (f.eks. mannlig vs. kvinnelig kjønnsdrift), vil kjønnnene naturligvis aldri bli helt like. Det er derimot viktig at rettighetene er helt like, og at ditt kjønn ikke skal være noe hinder.