Tilbakemelding på profiltekst

Started by Sonny, August 26, 2012, 20:33:55 PM

Previous topic - Next topic

Sonny

Dette er profilteksten til en kompis. Hva synes dere?

Om seg selv
Er vel en helt vanlig type med muligens litt for mye selvtillit. Eneste stedet jeg virkelig ikke har selvtillit er på dansegulvet:P

Venner vil nok beskrive meg som rolig og behersket. Tror ikke jeg er alt for kjedelig, likevel ;p Liker også å tro at jeg er spontan, men har ikke noe i mot å planlegge ting heller. Er et B-menneske som gjerne sniker meg unna å måtte stå opp før 10 om morgenen.

Til tider kan jeg glemme meg bort og være en kverrulerende drittsekk, men det er et prosjekt som er under utbedring:p Jeg kan ofte være litt for ærlig og litt for direkte, noe jeg prøver å tone ned, litt i hvert fall.
Drømmepartner
En åpen, ærlig og selvstendig jente som tør å stå for meningene sine.

Jobb og interesser
Jobber i Oslo som systemutvikler, noe som er interessant for meg, men mest sannsynlig lite interessant for de fleste andre. Men ta gjerne kontakt om du mot all sannsynlighet syntes det hørtes interessant ut ;p

På fritiden er jeg nok kjedelig normal. Trening, TV, data og venner når jeg føler for det.

Claw

Mye selvmotsigelser, og "ris til egen bak" her.

Sier først at han har "litt for mye selvtillit", deretter sier han "rolig og behersket" (noe mange vil oppfatte som en fin måte å si "sjenert og kjedelig"). Men så er han plutselig spontan igjen.

Kverulerende drittsekk-setningen er unødvendig.

Beskrivelsen av drømmepartneren var utrolig kjedelig.

Jobb og interesser-delen gir ikke akkurat inntrykk av at han har "litt for mye selvtillit", det samme gjelder "på fritiden"-setningen.

ChristianL

#2
Enig, lyser kjedelig lang vei. Bare å skrive ny tekst, litt krass og ærling må vi være. :)

Ikke skriv noe alle andre gjør. Alle driver med trening, TV, data og venner, tror faktisk over halvparten av de andre profiltekstene inneholder det og hvorfor trenger man egentlig å skrive det når alle tar det som en selvfølge?

P- smileyen bør du droppe helt overalt, hvertfall i profilteksten. Bruk den veeeldig sjelden i chat også, helst aldri. Det er en smiley som lyser usikkerhet, litt sånn "jeg bare kødda altså, yeah, det var bare kødd altså, ikke ta det seriøst". Hender jeg bruker den en gang eller to der den virkelig passer, men ikke hele tiden for å vise at du er redd for å bli tatt for seriøst. Heller ikke pøse på med smiletegn overalt, men hold det nogenlunde til "hennes smileynivå" eller litt mindre.

Claw



Roark

#5
...........

Sonny

Er enig i det aller meste som blir sagt her. Og mange av poengene som dere har tatt opp, poengterte jeg også ovenfor han også uten at han virket særlig overbevist. Derfor la jeg den ut her så han kunne se hva andre mente.

En helt vanlig type = negativt, som andre har skrevet kjedelig
litt for mye selvtillit = negativt. Etter min mening er det ikke mulig å ha for mye selvtillit, det som derimot er mulig er å ha dårlig sosiale antenner ved å oppføre seg arrogant og generelt upassende.
rolig og behersket = kjedelig, som andre har poengtert. Isteden kunne han skrevet noe sånt som:

Jeg trives veldig godt i eget selskap, synes ofte mine egne tanker er mer interesante enn det andre snakker om. Er derfor ikke den som snakker mest, men elsker å diskutere og kan bli veldig engasjert noe som andre kan synes er litt plagsomt, men det er bare fordi jeg smartere enn dem(kødder ikke, seriøst jeg er smartere enn dem).

Videre kunne han skrevet noe sånt som: Elsker å sette meg inn i komplekse ting som de aller fleste ikke skjønner bæret av( ja jeg vet, er sær og litt nerd men er stolt av det). Derfor jobber jeg med programmering, og kan snakke minst 5 timer i strekk om det VELDIG engasjert hvis du gidder å høre på. Eller så kan vi snakke om noe annet, er engasjert i det meste og er alltid nysjerrig på hvorfor ting er som de er og ikke minst hvordan de burde være(forresten jeg har alltid rett, bare sånn at du vet det).


ChristianL

#7
Jeg syns man bør være litt forsiktig med å være for arrogant i teksten, fordi man ikke vet hvilken sinnstemning jenta er i. En setning kan ofte tolkes både positivt og negativt. Er hun glad, kan hun se på bildene dine, syns du er kjekk og tolke setningene dine som morsomme. Men kjeder hun seg, syns bildet ditt er halvkjekt så prøver hun å tolke profilteksten din og vil ofte tolke det i negativ retning. Så pass på å ikke bli misforstått.

Mulig det er greit å la være å nevne programmering og. Husk stereotyper, hun vil prøve å assosiere utseende ditt og det du skriver med en stereotype og danne et personlighetsinntrykk ut fra det. Jeg driver med programmering selv, gjort det hele livet mitt omtrent, dessverre prioritert det mye foran å gå ut blant folk inntil 3-4 år siden. Men jeg nevner det ikke i profilteksten fordi alle filmer og serier fremstiller han som programmerer som den litt rare "nerden" som ser sånn ut:


Og det vil derfor også jenta forestille seg.


Du kan gjøre det samme som jeg gjorde. Jobber som prosjektleder for tiden, men synes stillingen høres litt skrytende ut, så har unnlatt å nevne den så jeg ikke virker som han som prøver å imponere med jobbtittelen. Har heller bare nevnt firmaet jeg jobber i, så kan hun heller grave på chat for å finne ut hva jeg jobber som. Det er bedre å imponere en gang for lite enn for mye, og heller bare nevne det hvis hun absolutt vil vite det. For om man så er konsernsjef for Aker og skriver det, så har det ingen betydning, hun vil ikke like deg bedre av den grunn.



Mulig jeg høres veldig negativ ut nå altså, men prøver bare å hjelpe til litt. Det er ikke så lett å skrive en god profiltekst selv, og hver gang jeg leser min egen som jeg skrev for noen måneder siden, så blir jeg litt flau også redigerer den fordi da har jeg både lært noe nytt og har ikke lenger sett meg blind på teksten selv.

Det er veldig lurt å gjøre som du gjør, få andre til å lese den. Man ser seg blind på egne tekster og kjenner jo ens egen personlighet, og glemmer fort hvordan det kan virke for andre som leser den.

Roark

#8
...........

Stemning

Jeg er inne i en lekeperiode nå, :p sånn ser min tekst ut:

QuoteOm seg selv
Håpløst oppegående
Uimotståelig plagsom
Ergelig god
Realistisk optimistisk
Grusomt sjarmerende
Provoserende lojal
Litt søt

Drømmepartner

Er du grei, da er du for meg!
...........................................

Jobb og interesser
Jeg liker å gjøre de gøye tingene. Håper du gjør det også! :D


Nå skriver de faktisk til meg oftere enn før. :P Ikke så søte de som skriver men, det er få søte der inne og de får vel nok mail fra før av. Får ca 1-2 meldinger om dagen, og et og annet hjerte. Jeg skriver ikke noe først lenger, orker ikke. Er ikke så mange jeg vil skrive til, så vet ikke helt hvorfor jeg stadig er der.

ChristianL

#10
Har inntrykk av det samme Stemning. At nesten ingen profiltekst eller en veldig kort og bra tekst er bedre enn en lang profiltekst som kommuniserer noen dårlige egenskaper. Teksten din er veldig kort og presis, og samtidig morsom og viser at du ikke prøver så hardt.

Bildene er fortsatt 90% da, men har troa på at teksten din supplerer et par kjekke bilder av deg bra!


Angående "mindre søte jenter" så er jeg enig. 90% av meldingene jeg får også er fra de. Men tror de tiltrekkes av nogenlunde de samme profilene som de søte, bare at de søte tar mindre kontakt selv. Så antall mindre søte jenter som tar kontakt kan jo være et pekepinn på hva som fungerer og ikke :).