En veldig spennende artikkel om seksuelltrakasering, selv om de motsier seg selv litt.
For å ta litt teori om objektivisering og trakasering. Objektivisering er en større kategori, enn seksuell trakasering, ikke all objektivisering er seksuell trakasering, men all seksuell trakasering er objektivisering.
En kan selv objektivisere seg selv (legge ut bilde på
deiligst.no). Dette kan føre til både positiv og negativ oppmerksomhet, der den negative er trakasering (og objektivisering), imens den positive er ikke trakasering, men bare objektivisering (sett at personen ser på den andre som ett seksualobjekt og ikke noe mer og fremstiller det slik for personen som har lagt ut bilde av seg selv).
Er objektiviseringen positivt vinklet, men ikke ønsket (for eksempel seksuelle kommentarer på ett fb bilde) regnes det også som trakasering. Og det er nettopp dette som er problemet med mye oppmerksomhet som blir gitt/fått. Det kan være positivt ment, men uønsket, fremstilt feil eller rett og slett være ufint, selv om avsenderen ikke er klar over hva han/hun gjør.
Det handler heller ikke bare om attraktivitet/ uattraktivitet i forhold til om det er ønsket/ uønsket oppmerksomhet. Sivil status, forhold mellom avsender/mottaker og annen kontekst er også avgjørende. Det som blir sagt av en fyr til ei singel jente ute på byen kan oppfattes helt annerledes enn om han hadde vært kollega og sagt det samme på jobb og jenta er i ett forhold.